ציפיות
רבים מאיתנו מחזיקים בראש תמונה של העתיד: נסיים את התואר, נתחתן, נקים משפחה – ומתקבעים באופן מסויים על התבנית שיצרנו. אבל במרבית המקרים, לחיים יש תכניות משלהם, והמפגש עם המציאות היומיומית עשוי לשנות לנו את התכנון. איך נוכל להרוויח מאותם שינויים? מדוע רקימת תכנית חלופית עשויה לצמצם את החרדה? ומה יקרה אם פשוט ניתן לחיים להוביל אותנו?
"מוטב למחות את כל תולדות החיים, מפני שבכך אנו משחררים את עצמנו מן המחשבות המשעבדות של אנשים אחרים" (קרלוס קסטנדה, "המסע לאיכטלאן"). ואכן, הפרטים האישיים שלנו – החל בשמנו, דרך מקום העבודה ועד אזור המגורים – גורמים לזולת לשרטט קוי מתאר לדמותנו, ולעיתים אנו מתנהלים ביחס למה שמצופה מאיתנו. כיצד נוכל להשתחרר מהתחושה הזו? ועד כמה אנו באמת מכירים את עצמנו
ציפיות הן חלק בלתי נפרד מחיינו: אם משתמשים בהן היטב הן מאפשרות לנו לתכנן קדימה ולבצע בחירות ראויות, ומאידך, אם משתמשים בהן לא נכון הן עלולות להוביל לאכזבות ומשם לתסכול וכעס. מסתבר כי לשרשרת התגובות הזו – ציפייה, אכזבה, תסכול וכעס – יש תפקיד מפתח במערכות היחסים בחיינו, וגורמת לנו לשאול את עצמנו: האם בחרתי באדם הנכון?
אכזבה היא חלק מהותי בחיינו. מה התפקיד שלה? באילו דרכים ניתן להתמודד עימה? ואיך נוכל להכיל אותה ולצמוח בזכותה? אלון נוימן ואסי עזריה מקדישים את תכניתם "קצר ולעניין" לנושא האכזבה. מוזמנים להרחיב על ידי קריאת הכתבה "האם הציפיות שלנו ממערכות היחסים מציאותיות? ומה יש לילד שבתוכנו לומר בנושא?"