עצמאות
בין אם אנו נמצאים בזוגיות או מחפשים אחת – האהבה תמיד מעסיקה אותנו. בספר "החתיכה החסרה פוגשת את העיגול הגדול" מאת שלדון סילברסטיין, מחכה אותה חתיכה "שמישהו יבוא וייקח אותה איתו לאנשהו", והעלילה יכולה ללמד רבות על גישות בחיפוש זוגיות או טיפוח יחסים קיימים. איפה נמצא האיזון בין ציפיה רומנטית ובין תלותיות? ומה ניתן ללמוד מהספר על סוגי פרטנרים שונים?
בתחילת דרכה הייתה הרומנטיקה תנועה אינטלקטואלית ואומנותית שפעלה בשבחם של המוסר, האסתטיקה והידע. כיום, לעומת זאת, הרומנטיקה מקושרת אסוציאטיבית לזוגות אוהבים, ורדים אדומים ואורות מעומעמים. האם אותו מושג שתיאר יראת כבוד כלפי הטבע שמור רק לדייטים זוגיים? ומדוע התבוננות של אדם על רגשותיו ומחשבותיו נחשבת גם היא לרומנטיקה?
כיצד חלון זמן לעצמנו מאפשר לנו להתחבר לקול הפנימי? מגיל צעיר אנו לומדים את אומנות המשחק הקבוצתי: כיצד להתנהל בחברה, להקשיב לרצונותיהם של אחרים ולהתאים את עצמנו אליהם. כאשר מופר האיזון העדין בין המניעים הפנימיים והחיצוניים, הקול האישי שלנו מושתק על ידי לא אחר מאשר – אנחנו. איך נוכל לשקם את מערכת היחסים עם הרצונות שלנו? ובאיזו דרך נצליח לשמור על הרמוניה עם הסביבה ועם עצמנו?