דלג לתוכן

פתח נגן של שידור חי שידור חי

כשמזרח ומערב נפגשים

 

תמצית הפודקאסט

הפילוסוף, ד"ר שמעון אזולאי, מציג את הפילוסופיה המערבית בעוד מדריכת היוגה-זן, שאקטי מאי, מציגה את הפילוסופיה של המזרח. המפגשים בין שתי תפיסות העולם מהווים כר פורה למחשבה והתבוננות.

הפודקאסטים הפופולארים

מינדפולנס

01:28:12

ד"ר ג'ון קבט-זין מגדיר מיינדפולנס כ"תשומת לב שמופנית באופן מכוון אל מה שקורה עכשיו, ובאופן לא שיפוטי או ביקורתי". מיינדפולנס, מודעות קשובה, שואבת את השראתה מהדרך הבודהיסטית. היא נושא למחקרים מדעיים המוכיחים את השפעתה בטיפוח המערכת הפיזית, רגשית, מנטאלית. ליאת רגב מארחת באולפן הרדיו את ד"ר אסף פדרמן, מנהל שותף של "מכון מודע למיינדפולנס, מדע וחברה" ומנהל התוכנית להכשרת מורי מיינדפולנס בגישת MBSR.

מדברים פילוסופיה: שאלות של מהות

01:23:28

ליאת רגב וד"ר שמעון אזולאי בסדרת שיחות בנות 15 דקות על השאלות הפילוסופיות והקיומיות הגדולות ביותר.

להאזנה לפודקאסטים נוספים

סך חלקי:גוף/נפש/רוח עם גלית גורא עיני, ד"ר מוטי לוי ומומחים מתחומים מגוונים

9:38:07

סדרת תכניות הוליסטית המחברת בין כל רבדי ההויה בדרך לבריאות שלמה בכל תכנית או על פני כמה תכניות ניקח נושא רפואי וננסה להתבונן וללמוד עליו ממקסימום זויות

עמנואל לוינס

01:15:27

אסי זיגדון משוחח עם יורם רון על הפילוסוף עמנואל לוינס ותורתו

לגשר בין העולמות – זן בחיי היומיום עם עו"ד יובל גיל

01:06:06

עו"ד יובל גיל הוא מגשר ומורה זן בכיר. בסדרת השיחות מתבהר כיצד ניתן לקיים חיבור בין חכמת הזן לבין עולם המשפט והגישור.


מרטין בובר

01:23:01

הצצה מעוררת מחשבה לעולמו של החוקר, הפילוסוף והמחנך היהודי, תוך התמקדות במושג "מפגש משמעותי".

חיים בסרט – תולדות האנימציה

03:09:58

לירון תאני בסדרת שיחות עם האנימטורית והבמאית תמי ברנשטיין על רעיונות פילוסופיים והיסטוריים בסרטי אנימציה.

אייזיק ניוטון

01:41:04

שיחות עם ד"ר עיבל לשם, על הפיזיקאי והמתמטיקאי האנגלי, אשר נחשב לאחד המדענים הגדולים ביותר בכל הדורות.


פודקאסטים נוספים