הפודקאסטים הפופולארים
שמאניזם עברי
שמואל שאול מעביר קורסים וסדנאות בשאמאניזם עברי שהוא תחום המשלב את הגישה השאמאנית עם התורה הקבלית. הקורסים והסדנאות שהוא מלמד, מפתחים את האומנות והמיומנות לעבוד עם התודעה ברבדים שונים של המציאות, דרך סוד אותיות הקודש, חכמת השפה העברית, עץ הספירות והפרדס הקבלי.
הסופיות – הזרם המיסטי באיסלאם
מיהם הסופים? איזה זרם הם מייצגים באיסלאם? מה משמעות הסופיות בעולם המודרני? חמישה פרקים – סדרת שיחות בין הד"ר אבי אלקיים אשר חוקר את העולם הסופי לבין המראיינת ליאת רגב.
להאזנה לפודקאסטים נוספים
בין הסטוריה לתודעה – רדיו מהות החיים ו"עושים הסטוריה" עם רן לוי
פעם בחודש נפגשים רן לוי ואסי זיגדון לדבר על מדע, הסטוריה, טכנולוגיה ו…ערכים, תוך שהם מעלים שאלות, ולא מחפשים תשובות. זהו שת"פ ראשון בין הפודקאסט המצליח בישראל "עושים הסטוריה" לבין רדיו מהות החיים.
תיאטרדיו: כשרדיו, תיאטרון ומהות נפגשים
סדרת תכניות המחברת תיאטרון, רדיו ומהות ע"י שילוב קטעים מההצגות, אירוח, שיחות מרתקות וצידה לדרך עבור כל אחת ואחד מאיתנו.
חכמת התלמוד
סדרת שיחות עם ד"ר רות קלדרון על חכמת החיים והידע הרוחני הטמונים בתורה שבעל הפה – התלמוד.
קצר ולענין – סיעור מוחות רדיופוני עם אלון נוימן והרב אסי עזריה
לוקחים ערך ועפים עליו בשידור, כל הדיאלוגים הפנימיים יוצאים החוצה ומציפים בחומר למחשבה ולהתבוננות.
מינדפולנס
ד"ר ג'ון קבט-זין מגדיר מיינדפולנס כ"תשומת לב שמופנית באופן מכוון אל מה שקורה עכשיו, ובאופן לא שיפוטי או ביקורתי". מיינדפולנס, מודעות קשובה, שואבת את השראתה מהדרך הבודהיסטית. היא נושא למחקרים מדעיים המוכיחים את השפעתה בטיפוח המערכת הפיזית, רגשית, מנטאלית. ליאת רגב מארחת באולפן הרדיו את ד"ר אסף פדרמן, מנהל שותף של "מכון מודע למיינדפולנס, מדע וחברה" ומנהל התוכנית להכשרת מורי מיינדפולנס בגישת MBSR.
תרגול יומי עם זן מאסטר נסים אמון
סדרה נוספת של זן מאסטר ניסים אמון. התבוננות / מדיטציה לפתיחת וסגירת היום. משודרת ברדיו מהות החיים מדי בוקר ב-06:45 ובערב ב-23:00.