הפודקאסטים הפופולארים
-
טרילותרפיה – מבוא
01:18:59שיטת הטרילותרפיה פותחה על ידי ניסים אמון. השיטה משלבת בתוכה את הבנת מבנה הנפש כפי שהוא בא לידי ביטוי בזן-בודהיזם מחד, ובגשטלט וטכניקות מן הפסיכולוגיה המערבית מאידך. הטיפול הטרילותרפי מתבסס על ההבנה כי מקור חוסר הנוחות שאנו חווים הינו פנימי ולא חיצוני, והוא נובע מהפער והמתח בין שתי גישות שונות למציאות שאנו מחזיקים בו זמנית: ההגיונית-רציונאלית, הבאה לידי ביטוי במחשבות, והגישה הרגשית, הבאה לידי ביטוי ברגשות.
-
שאקטי מאי – הפרקטיקה של הרוח
01:16:13דרך שאלות יומיומיות שכולנו עוסקים בהן ניתן לראות כיצד מושגים ותפיסות שהתעוותו עם הזמן גרמו לנו להתרחק מעצמנו. לכן, ככל שניטיב להחזיר את המושגים הללו למקור שלהם, נוכל למצוא תשובות פשוטות מאוד בתוכנו לחיים שלמים ומלאים יותר.
להאזנה לפודקאסטים נוספים
-
פילוסופיה לחיים
15:29:01שיחות מגוונות אודות פילוסופיות וחכמות רוחניות עם אנשים שונים דרך שלל פריזמות.
-
חשיבה הכרתית
01:04:02סדרה של שישה פרקים עם ד"ר יקיר קאופמן שהיה במשך תשע שנים תלמידה של ימימה אביטל
-
ניטשה
01:19:57אירי ריקין בשיחות על חייו והשקפותיו של הוגה הדעות פרידריך ניטשה, שהתמודד עם שאלות שעמדו באוויר בעידן הפוסט דתי – העידן שבו העולם הפך חילוני ואנשים חיפשו תשובות וישועה במקומות חדשים, ולאו דווקא אצל האלוהים המסורתי המוכר.
-
פילוסוף הפילוסופים – ברוך שפינוזה
01:42:26חמש שיחות עם אסף דה פריס, מורה להיסטוריה, פילוסופיה ומחשבת ישראל – אודות ברוך שפינוזה, מי שנחשב לאחד הפילוסופים החשובים ביותר משום שיצא מגבולות היהדות למחוזות אוניברסאלים רחבים ועמוקים, הטיל ספק, גרם לחשוב והציב סימני שאלה על תפיסות מקובלות ופרדיגמות וכל זאת תוך הפגנת אומץ ותעוזה רב.
-
אם תפגוש את הבודהה בדרך – תורת הקוואנטים
01:14:27הפעם ד"ר נעמה אושרי בשיחה על מדע, מיסתורין ומציאות עם ד"ר יואב בן דב, פילוסוף של המדע, חוקר תורת הקוונטים והמיסטיקה.
-
מודל האדם על פי אלפרד אדלר
00:16:50סדרת מבוא – מודל האדם על פי אלפרד אדלר, בשיתוף מכון אדלר