דלג לתוכן

פתח נגן של שידור חי שידור חי

רדיו מהותי לילדים - סיפורים קטנים לדרך

 

תמצית הפודקאסט

רדיו מהותי לילידים מציג: דליק ווליניץ מספר על הנסיכה שרצתה את הירח.

הפודקאסטים הפופולארים

עושים סדר בעולם האימון

01:13:29

סדרת שיחות עם אחד המאמנים הותיקים בישראל ערן אוליניק שבה אנו עושים קצת סדר באחד מהתחומים המתפתחים בעולם ובישראל ב-40 השנה האחרונות.

בודהא פוגש את יונג

01:28:38

ד"ר נעמה אושרי משוחחת עם ד"ר מיכה אנקורי, אנליטיקאי יונגיאני וחוקר המיסטיקה היהודית, על תורת הנפש של יונג ובודהא, על אחדות הניגודים, על הסבל והרוע, על תהליך האינדיבידואציה,על הדרך אל החירות ועל הפרקטיקות השונות: מדיטציה ופשר חלומות.

להאזנה לפודקאסטים נוספים

האוניברסיטה הקוסמית – ערכים כמפתחות לשינוי: סדרה שנייה

19:08:03

סדרה אשר פורמת ופורטת, צעד אחר צעד, את סולם הערכים של האוניברסיטה הקוסמית.

חכמי השבט – חוכמת הגיל השלישי

10:31:27

בדרך הטבע, אני אזדקן – אין מנוס מזקנה. בדרך הטבע, אני אחלה – אין מנוס ממחלה
בדרך הטבע, אני אמות – אין מנוס ממוות. בדרך הטבע, כל היקר לי והאהוב עלי ישתנה – אין מנוס מפרידה
מעשי הם רכושי היחיד, הם הקרקע מתחת לרגלי – אין מנוס מתוצאות מעשי. ("חמש התזכורות" של הבודהה)

משפט באהבה: שיחות עם השופט בדימוס שלמה שוהם

01:10:28

שלמה הוא שופט בדימוס, כיהן כנציב הדורות הבאים בכנסת, שימש כמרצה שנים רבות באוניברסיטאות תל-אביב , בר-אילן והאוניברסיטה העברית, ועומד בראש האקדמיה למנהיגות גלובאלית בת-קיימא. מעביר סדנאות וקורסים בנושאי העידן החדש, מדיטציה, מודעות, ביו-אנרגיה ועוד. יצר את מדיטציית "ניגון" (נפש גוף ונשמה) השמה דגש על פתיחת הלב, תהליכים של שחרור רגשי ומסעות מודעות בין האקסטאזה והשקט בדרך אל החופש.


שווה מחשבה – בודהיזם בחיי היומיום עם אבי פאר

01:01:48

ממייסדי אתר "בודהיזם בישראל", "כתב העת הבודהיסטי" המקוון ומפגשי "שבילים רבים דהרמה אחת". מעביר הרצאות וקורסים, מנחה קבוצות תרגול ולימוד שבועיות פתוחות וריטריטים במסגרות שונות כחלק ממחויבותו לדרך הבודהיסטית ורואה בכך זכות גדולה.
אבי מלמד בודהיזם כגישה רכה ואנושית לחיים, תוך מתן דגש על ההיבטים המעשיים של "כאן ועכשיו". הוא מציע כלים לבדיקה אישית והרהור ואינו רואה בבודהיזם דוקטרינה קשיחה "כזה ראה וקדש".

ניסים אמון – שעת סיפור

03:31:43

סיפורים הם כמו מתנה שאפשר לקחת איתנו למקומות רחוקים. זן מאסטר ניסים אמון מגיש סיפורים, תובנות וחכמות בנות אלפי שנים מהמזרח, שרלוונטיים גם לחיינו, כאן ועכשיו.

מחשבות על חינוך

01:30:48

מהן ההשלכות והמשמעות של המהפכה הדיגיטלית? מהי למידה משמעותית או חינוך למשמעות? ?האם ניתן וראוי לחנך לחשיבה? מה מקומו של החינוך בעולם רב תרבותי על כל אלו ועוד מבקשת סדרה זו להציע אפשרויות לתשובות ונקודות למחשבה


פודקאסטים נוספים