הפודקאסטים הפופולארים
לגשר בין העולמות – זן בחיי היומיום עם עו"ד יובל גיל
עו"ד יובל גיל הוא מגשר ומורה זן בכיר. בסדרת השיחות מתבהר כיצד ניתן לקיים חיבור בין חכמת הזן לבין עולם המשפט והגישור.
טרילותרפיה – מבוא
שיטת הטרילותרפיה פותחה על ידי ניסים אמון. השיטה משלבת בתוכה את הבנת מבנה הנפש כפי שהוא בא לידי ביטוי בזן-בודהיזם מחד, ובגשטלט וטכניקות מן הפסיכולוגיה המערבית מאידך. הטיפול הטרילותרפי מתבסס על ההבנה כי מקור חוסר הנוחות שאנו חווים הינו פנימי ולא חיצוני, והוא נובע מהפער והמתח בין שתי גישות שונות למציאות שאנו מחזיקים בו זמנית: ההגיונית-רציונאלית, הבאה לידי ביטוי במחשבות, והגישה הרגשית, הבאה לידי ביטוי ברגשות.
להאזנה לפודקאסטים נוספים
בין הסטוריה לתודעה – רדיו מהות החיים ו"עושים הסטוריה" עם רן לוי
פעם בחודש נפגשים רן לוי ואסי זיגדון לדבר על מדע, הסטוריה, טכנולוגיה ו…ערכים, תוך שהם מעלים שאלות, ולא מחפשים תשובות. זהו שת"פ ראשון בין הפודקאסט המצליח בישראל "עושים הסטוריה" לבין רדיו מהות החיים.
אניאגרם
מהי שיטת האניאגרם? מה בינה לבין התפתחות אישית ומהם המאפיינים של הטיפוסים השונים.
ארבע אונות – גוף, נפש ורוח
אסי זיגדון משוחח עם ד"ר יקיר קאופמן, נוירולוג המלמד חשיבה הכרתית, על חיבור ואיזון כל מימדי הקיום – גוף, נפש ורוח. התבוננות מהיבטים הוליסטיים על אורח החיים שלנו: סטרס, רפואה מונעת, בריאות של יומיום, תודעה, חיבורים בין מזרח ומערב ועוד.
פילוסוף הפילוסופים – ברוך שפינוזה
חמש שיחות עם אסף דה פריס, מורה להיסטוריה, פילוסופיה ומחשבת ישראל – אודות ברוך שפינוזה, מי שנחשב לאחד הפילוסופים החשובים ביותר משום שיצא מגבולות היהדות למחוזות אוניברסאלים רחבים ועמוקים, הטיל ספק, גרם לחשוב והציב סימני שאלה על תפיסות מקובלות ופרדיגמות וכל זאת תוך הפגנת אומץ ותעוזה רב.
הדלאי למה והבודהיזם הטיבטי
שיחות עם איילת איילדברג על הדלאי למה והבודהיזם הטיבטי.
שיטת האקומי – קשב, נוכחות ותקשורת – זהר צמח ווילסון משוחח עם ד"ר קרן צרפתי
זהר צמח ווילסון משוחח עם ד"ר קרן צרפתי על שיטת האקומי – גישה התנסותית למרחב הטיפולי והבינאישי. השיטה נוצרה במקורה כפסיכותרפיה ממוקדת-גוף לפני כ-40 שנה על ידי ד"ר רון קורץ ז"ל, פסיכותרפיסט מארה"ב שקיבל ב-2008 פרס על מפעל חיים.