הפודקאסטים הפופולארים
-
אמנות ההתמסרות: שיחות על מיניות, טנטרה וזוגיות עם רותי ורפיק
01:06:16כולם מדברים על ההבטחה שטמונה במיניות הטנטרית אך מעטים הם אלה שמתמסרים וליציאה מאיזור הנוחות המיני שהתרגול הזה דורש. אנחנו קוראים לזה היוגה של הזוגיות ומושכים אלינו זוגות בקשר מחייב שמוכנים לקרוא תיגר על ההרגלים והדפוסים של המקומות הכי אינטימיים שלהם כדי לעוף גבוה יותר יחד. מנסיוננו, תרגול קבוע מתוך סקרנות, תמימות ומשחק פותח בפנינו דרך חדשה שמובילה אותנו לגבהים חדשים של רגש.
-
ארץ, תרבות, רוח – הודו
01:20:46מסע יוצא דופן בעקבות קסמה של חצי היבשת שטומנת בחובה ארצות, תרבויות ושפות, וטומנת בחובה שלל הקשרים פילוסופיים ורוחניים.
להאזנה לפודקאסטים נוספים
-
לאו צה
1:28:59שיחות עם זן מאסטר ניסים אמון, אשר תירגם לעברית את ספר הטאו של הפילוסוף הסיני לאו צה – ספר החוכמה הסיני הפופולרי ביותר בעולם, מגיש טעימה מהטאואיזם, אותה ניתן לכנות "הפילוסופיה של הפשטות".
-
ארבע אונות – גוף, נפש ורוח
02:29:39אסי זיגדון משוחח עם ד"ר יקיר קאופמן, נוירולוג המלמד חשיבה הכרתית, על חיבור ואיזון כל מימדי הקיום – גוף, נפש ורוח. התבוננות מהיבטים הוליסטיים על אורח החיים שלנו: סטרס, רפואה מונעת, בריאות של יומיום, תודעה, חיבורים בין מזרח ומערב ועוד.
-
לאו צה
01:28:16ספר הטאו של הפילוסוף הסיני לאו צה הוא ספר החכמה הסיני המתורגם ביותר אי פעם. זן מאסטר ניסים אמון תרגם אותו לעברית ומביא טעימה מהטאואיזם, אותה ניתן לכנות "הפילוסופיה של הפשטות"
-
משנתו של הרב נחמן מברסלב – חמש שיחות מבואיות עם אליעזר בוצר
01:16:19דע שכל חכמה וחכמה שבעולם יש לה זמן וניגון מיוחד… ואפילו חכמת האפיקורסות יש לה ניגון וזמן המיוחד… ואמונה יש לה גם כן זמר וניגון המיוחד לאמונה דע כי כל רועה ורועה יש לו ניגון מיוחד, לפי העשבים ולפי המקום שהוא רועה שם.כי כל עשב ועשב יש לו שירה…
-
הרמב"ם
01:25:04סדרת מבוא הפותחת צוהר אל משנתו המגוונת והצבעונית של אחד מהאישים הגדולים שצמחו ביהדות, מתוך ניסיון לחקור ולהבין את תרומתו המשמעותית לתודעה האנושית.
-
שווה מחשבה – בודהיזם בחיי היומיום עם אבי פאר
01:01:48ממייסדי אתר "בודהיזם בישראל", "כתב העת הבודהיסטי" המקוון ומפגשי "שבילים רבים דהרמה אחת". מעביר הרצאות וקורסים, מנחה קבוצות תרגול ולימוד שבועיות פתוחות וריטריטים במסגרות שונות כחלק ממחויבותו לדרך הבודהיסטית ורואה בכך זכות גדולה.
אבי מלמד בודהיזם כגישה רכה ואנושית לחיים, תוך מתן דגש על ההיבטים המעשיים של "כאן ועכשיו". הוא מציע כלים לבדיקה אישית והרהור ואינו רואה בבודהיזם דוקטרינה קשיחה "כזה ראה וקדש".