הפודקאסטים הפופולארים
ארץ, תרבות ורוח: יפן
איילת אידלברג, מצלמת, כותבת ומרצה על תרבויות ודתות במזרח אסיה, בסדרת תכניות שמנסה לשפוך אור על יפן, אחת התרבויות הקסומות והמרתקות ביותר, תוך התמקדות בבודהיזם היפני, בתפיסה הדתית השולטת ובקשר בין אורח החיים ותפיסת העולם על הציר פרט – כלל.
קצר ולענין – סיעור מוחות רדיופוני עם אלון נוימן והרב אסי עזריה
לוקחים ערך ועפים עליו בשידור, כל הדיאלוגים הפנימיים יוצאים החוצה ומציפים בחומר למחשבה ולהתבוננות.
להאזנה לפודקאסטים נוספים
הסופיות – הזרם המיסטי באיסלאם
מיהם הסופים? איזה זרם הם מייצגים באיסלאם? מה משמעות הסופיות בעולם המודרני? חמישה פרקים – סדרת שיחות בין הד"ר אבי אלקיים אשר חוקר את העולם הסופי לבין המראיינת ליאת רגב.
נפלאות המוח
רבות הדרכים, והפעם הדרכים מובילות למוחנו, אלינו. ד"ר בלתזר תירוש ודני שוורץ צוללים לנבכי הבנות המוח החדשות. הבנות אשר נוגעות בנו, ומשנות חלק מתפיסותינו לגבי מי אנחנו.
ארץ, תרבות, רוח – הודו
מסע יוצא דופן בעקבות קסמה של חצי היבשת שטומנת בחובה ארצות, תרבויות ושפות, וטומנת בחובה שלל הקשרים פילוסופיים ורוחניים.
לאו צה
שיחות עם זן מאסטר ניסים אמון, אשר תירגם לעברית את ספר הטאו של הפילוסוף הסיני לאו צה – ספר החוכמה הסיני הפופולרי ביותר בעולם, מגיש טעימה מהטאואיזם, אותה ניתן לכנות "הפילוסופיה של הפשטות".
המתמטיקה כשפת התודעה
בכדי להחזיר את האנושות למהות וליצור שינוי מהותי בתודעה הקולקטיבית נדרש לגלות שפה חדשה. משה קליין, מתמטיקאי, מיסד פרוייקט גן אדם, גורס כי שינוי הפרדיגמה הנוכחי הוא ביצירת המתמטיקה של התודעה. כל פרק יעסוק במתמטיקאי אחר, סיפור חייו, תגליותיו ותרומתו למתמטיקה של התודעה.
תולדות האנימציה
לירון תאני בסדרת שיחות עם האנימטורית והבמאית תמי ברנשטיין על רעיונות פילוסופיים והיסטוריים בסרטי אנימציה.